JANTJES LEUKSTE MOPPEN
Jantje komt een jongen tegen die stottert. Hij vraagt:"naar welke school ga jij?"De jongen antwoord:"ik ga-a na-ar de sch-school voor sto-tte-raars"zegt Jantje:"Hoezo? Dat kun jij toch al?"

Jantje zit sóchtends aan het ontbijt en zegt:"Mam, wat heb ik vannacht ook al weer gedroomd?"moeder:"Dat weet ik niet jongen"."Even later, jantje:"Pap, wat heb ik vannacht gedroomd?Vader:"Geen idee, Henk. Dat kan ik toch niet weten?"Jantje:"Vreemd hoor, Ik weet zeker dat jullie erbij waren."

Jantje en Henk gaan samen met de bus naar school.Ze lopen naar de dubbeldekker en stappen in en lopen naar boven.Een paar seconden later komen ze weer naar beneden. De chauffeur zegt:"waarom komen jullie weer naar beneden? zegt Jantje:"Er is boven geen chauffeur!

Jantje en Henk zitten samen in een bootje op het meer.Zegt Henk:"Er zit een gaatje in de boot!"Zegt Jantje:"Ik maak er nog wel een dan loopt het water er zo weer uit!

Jantje komt hard lachend van school naar huis.Zijn vader vraagt verbaast:"Waarom lach je zo hard?"jantje:"ik had strafwerk"Vader:"Wat is daar zo leuk aan?"Jantje:"Ik moest honderd keer'ik ben een ezel opschrijven en jij moet je handtekening eronder zetten van de meester!"